Verkeer aan De Brouckère wellicht opnieuw in twee richtingen

© Peter Dhondt / BRUZZ

De stad Brussel overweegt om toch opnieuw verkeer toe te laten in beide richtingen aan het De Brouckèreplein. Beliris, de bouwheer van de werken aan de voetgangerszone, heeft bestudeerd of deze verandering mogelijk zou zijn. Nu moet de stad Brussel beslissen of de verandering er effectief komt.

Vorige zomer raakte al bekend dat er opnieuw autoverkeer in beide richtingen toegelaten zou worden aan het De Brouckèreplein. De Adolphe Maxlaan, aan de zijde van hotel Metropole, zou een dienstweg worden, enkel toegankelijk voor taxi’s en voertuigen die naar het hotel moeten. Nu blijkt dat de stad overweegt om toch alle voertuigen door te laten in de twee richtingen. De twee zijden van het plein zouden daardoor opnieuw volwaardige verkeersassen worden. 

“We hebben inderdaad een vraag gekregen van de stad Brussel om te bekijken of de veranderingen mogelijk zouden zijn,” zegt Elien de Swaef van Beliris. “Er zijn nu nieuwe plannen opgesteld, het is aan de stad Brussel om die goed te keuren.” In de nieuwe plannen wordt het autoverkeer gescheiden van het plein door paaltjes. Als de plannen goedgekeurd worden, is het mogelijk dat de bouwvergunning ook gewijzigd moet worden, waardoor de start van de werken vertraging kan oplopen.

De woordvoerder van burgemeester Philippe Close (PS) laat weten dat de beslissing over mogelijke veranderingen aan het De Brouckèreplein in september genomen wordt. Beliris laat ook nog weten dat er nog geen datum vastligt voor de start van de werken.  

In de oorspronkelijke plannen voor de voetgangerszone moest het De Brouckèreplein een agora zijn, een ontmoetings- en manifestatieplek met autoverkeer aan de zijde van de Emile Jacqmainlaan.

Voetgangerszone

BRUZZ stond woensdag in het teken van één jaar voetgangerszone in het centrum van Brussel. De hele dag lang kon je bij BRUZZ terecht voor analyse, debat en opinie over de Piétonnier. 
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Beroep tegen voetgangerszone ingediend

samenleving 1502104020

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook