Ikea-winkels heropenen maandag, mét drive-insysteem

© PhotoNews
| De Ikea-vestiging in Anderlecht.

De acht Belgische Ikea-winkels gaan vanaf maandag weer open. Ook hier worden allerlei maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo kan je op voorhand bestelde producten met de wagen afhalen zonder rechtstreeks contact met medewerkers. Wie de winkel in wil, moet een vast parcours volgen en draagt liefst een mondmasker. En er kan alleen met de kaart betaald worden.

Het drive-insysteem is een bijgestuurde vorm van de bestaande 'click & collect'-dienst. Klanten die online of telefonisch de gewenste goederen bestellen, krijgen een tijdslot en een bestelnummer. Daarmee krijgen ze aan de winkel een afgebakende parkeerplaats toegewezen, waar een Ikea-medewerker de producten neerzet. De medewerker ontsmet de winkelkar en vertrekt, waarna de klant de producten kan inladen en vertrekken.

Klanten kunnen vanaf maandag ook de winkels zelf weer bezoeken. Ikea laat één klant toe per 25 vierkante meter. Die is verplicht een vast parcours te volgen. In de "inspiratiekamers" doorheen de winkel mag maar één persoon per keer zijn en om bijvoorbeeld matrassen te testen zijn papierrollen voorzien (zoals bij dokter of kinesist). De klant kan die uitrollen alvorens de matras te testen.

De kinderopvang en het restaurant in de Ikea-winkels blijven voorlopig gesloten. Ook de gekende potloodjes en lintmeters zijn niet beschikbaar. En het zal niet mogelijk zijn om in de winkel keuken, badkamer of dressing te ontwerpen, daarvoor kan je online advies vragen.

Voldoende voorraad

De medewerkers krijgen een opleiding over de nieuwe procedures en de veiligheidsmaatregelen, en ze krijgen mondmaskers. Aan de infobalies en de kassa's zijn schermen van plexiglas geplaatst. Je kan je aankopen alleen met de kaart betalen.

Ikea wijst erop dat de openingsuren niet veranderen en dat de voorraden goed zijn aangevuld. "Er is dus geen reden om zich 's morgens vroeg bij opening tegelijk naar de winkel te begeven", klinkt het. Klanten zullen online de wachttijden aan de winkels kunnen bekijken. Ook de thuisleverdienst blijft actief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?