| La Bécasse in Elsene

Instituut La Bécasse houdt na veertig jaar op te bestaan

© BRUZZ
03/11/2023

Brasserie La Bécasse gaat haar deuren sluiten. Het iconische etablissement verdwijnt uit de wijk rond de begraafplaats van Elsene.

Lees ook: Café: La Bécasse

De brasserie opende in 1979 en heeft generaties aan studenten en andere klanten in de feestwijk van de ULB gevoed en van drank voorzien. De eigenaar heeft nu besloten het restaurant te verkopen gezien het moeilijke economische klimaat voor de horeca.

Schepen van handel in Elsene, Audrey Lhoest (Ecolo), bevestigt dat het restaurant effectief gesloten is. De schepen is wel “nog niet zeker over hoe de toekomst van het restaurant eruit ziet.” Over de situatie van het personeel lijkt meer duidelijkheid. Dat wordt verspreid over de andere zaken van eigenaar Saaid Barhdadi.

Het is niet de eerste keer dat La Bécasse in zwaar weer verkeerde. In 2020 werd de brasserie al eens failliet verklaard omdat ze nog 1,8 miljoen euro schulden had bij de belastingsdienst. Toen kon Barhdadi nog een doorstart maken,samen met zijn zoon. Nu lijkt een overname door iemand anders waarschijnlijker.

Volgens nieuwssite BX1 zou La Bécasse na verbouwingen doorgaan onder een andere naam, als een Italiaans restaurant. Die laatste stap wou de eigenaar nog niet bevestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, la becasse, Elsene, café, failliet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni