Jan Smets in raad van bestuur Brussels Airlines

© PhotoNews

Jan Smets, voormalig gouverneur van de Nationale Bank, treedt toe tot de raad van bestuur van Brussels Airlines. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vrijdag bevestigd. Smets vervangt in de raad een andere Belg, Emmanuel Van Innis. "Met de komst van Jan Smets versterkt Brussels Airlines haar raad van bestuur met een gerenommeerde Belgische monetaire expert en econoom", luidt het in een persbericht.

De 68-jarige Smets, econoom van opleiding, was van 2015 tot begin dit jaar gouverneur van de Nationale Bank. Hij zal vanaf 9 juli zetelen in de raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines die in handen is van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa.

Jan Smets wordt een van de twee Belgen in de vijfkoppige raad, naast Etienne Davignon. Volgens de krant De Tijd, die de benoeming van Smets donderdag aankondigde, zou hij op termijn Davignon moeten opvolgen als covoorzitter.

De andere leden van de raad van bestuur zijn afkomstig uit de Lufthansa-stal, met Eurowings-topman Thorsten Dirks (ook covoorzitter), Heike Birlenbach en Jörg Beissel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?