Jobbeurs op Brussels Airport lokt 1.500 geïnteresseerden

© Aviato
| Er zijn steeds tal van vacatures op Brussels Airport.

Voor de jobbeurs die Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, op de luchthaven organiseert zijn er volgens woordvoerster Ilse Lambrechts meer dan 1.500 geïnteresseerden ingeschreven. Volgens Aviato is er ook veel interesse uit Brussel.

Op Brussels Airport zijn verspreid over 18 sectoren 317 bedrijven actief die in totaal 24.000 werknemers tewerkstellen. Gemiddeld staan er 400 vacatures open.

Geïnteresseerden in een luchthavenjob kunnen maandag tijdens deze jobbeurs persoonlijke contacten leggen met 35 van de grootste bedrijven die op Brussels Airport actief zijn. VDAB, Actiris en anderen geven workshops over onder meer hoe solliciteren.

"Het gaat onder meer om de veiligheidsbedrijven Securitas en G4S die continu op zoek zijn naar 50 nieuwe medewerkers, maar ook om DHL, ISS, TUI, Aviapartner, Autogrill...", aldus Lambrechts. Er wordt immers niet alleen gezocht naar luchtvaartpersoneel, maar ook naar mensen in de horeca, security, sales, logistiek, luchtvracht, administratie, technische sector...

Voor deze jobbeurs kon Aviato, dat een jaar geleden werd opgericht, rekenen op de steun van zijn stichtende leden VDAB, Actiris, de provincie en POM Vlaams-Brabant, BECI, VOKA, SFTL en Brussels Airport Company. Dat de meerderheid van de ingeschreven personen Franstalig is, duidt er volgens Lambrechts op dat ook de interesse uit het Brusselse groot is voor een luchthavenjob.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?