| Het Muntcentrum in het midden van de stad.

Justitie overweegt klacht bij het parket tegen Bpost

© Belga
04/10/2023

Justitie onderzoekt of ze bij het parket klacht indient tegen Bpost. Justitie betaalde 3 miljoen euro te veel voor de huur van kantoren in het Brusselse Muntcentrum van Bpost. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) woensdag verklaard in de Kamer.

De federale overheidsdienst Justitie betaalde twee jaar lang 100.000 euro per maand voor de huur van kantoren in het Muntcentrum in het centrum van de hoofdstad, terwijl dat 100.000 euro per jaar moest zijn, bevestigde Van Quickenborne woensdag op vragen van Michaël Freilich (N-VA), Marie Christine Marghem (MR), Marijke Dillen (Vlaams Belang) en Nabil Boukili (PVDA). In totaal zou zo ongeveer 3 miljoen euro te veel zijn betaald.

Het ging om een interne fout, benadrukte Van Quickenborne, maar bpost zou de informatie nadien wel bewust niet doorgespeeld hebben aan de FOD Justitie. De zaak "maakt deel uit van een dieper onderzoek" en "we onderzoeken nog of we klacht willen indienen bij het gerecht", zei hij.

De FOD Justitie stelde bpost eind vorige week in gebreke. Justitie wil meer informatie over de veel te hoge huur en wil de volledige interne audit van bpost kunnen inzien. Parallel gebeurt er ook een externe audit naar de zaak.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni