Land gaat plat op nationale staking

© BRUZZ
| De bonden staken op 13 februari nadat het loonoverleg in de privésector was mislukt.

De bonden van alle Belgische openbaarvervoermaatschappijen en die van de luchtverkeersleiding doen mee aan de nationale staking van 13 februari. Ook de havens van het land gaan dicht.

De nationale vakbonden riepen vorige week dinsdag op tot een nationale staking op 13 februari nadat het loonoverleg in de privésector was mislukt. Maar de bonden voeren ook actie voor de publieke sector, benadrukt Sempels. "We willen duurzame openbare diensten. We zijn volop aan het mobiliseren."

Ter land

De vakbonden bij de NMBS, De Lijn, MIVB en de TEC hebben een stakingsaanzegging ingediend voor 13 februari. Ze nemen deel aan de nationale staking die de vakbonden op die dag in alle sectoren willen organiseren. De NMBS zal, zoals de wet het voorschrijft, een minimumdienstregeling organiseren.

Ter zee

Ook alle havenarbeiders worden opgeroepen deel te nemen aan de staking, idem bij de grondafhandelaars op de luchthavens.

en in de lucht

"Ook bij Belgocontrol, (nu Skeyes, red.) roepen we dus op om massaal thuis te blijven op 13 februari," aldus de vakbond. Het bedrijf heeft intussen de aanzegging bevestigd. Er zullen op 13 februari, de dag van de nationale staking, geen lijn- en chartervluchten in het Belgisch luchtruim plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?