Langeafstandstrafiek op luchthaven Zaventem stijgt fors

© Brussels Airport via Twitter
| De uitbreiding van het intercontinentale netwerk naar Azië en de Golfregio speelt een rol in de groei

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2017 stegen de langeafstandstrafiek en het aantal transferpassagiers in Brussels Airport dit jaar met maar liefst 13,4 procent, vooral vanwege de uitbreiding van het intercontinentale netwerk naar Azië en de Golfregio. De luchthaven noteert in het eerste kwartaal van 2018 een absoluut passagiersrecord.

Ruim 5,2 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven. Dat is een groei van 5,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, laat de luchthaven weten in een persbericht.

Vooral de langeafstandsvluchten zorgen voor die groei. In verhouding tot het eerste kwartaal van 2017, vertrekken dit jaar elke week 27 bijkomende langeafstandsvluchten vanuit Brussels Airport, waarvan 23 vluchten naar Azië en de Golfstreek. Het gaat onder meer om de tweede vlucht per dag van Emirates naar Dubai en de nieuwe route naar Mumbai van Brussels Airlines.

Ook het lokaal aantal opstappende passagiers is gestegen met 3,7 procent. Die groei werd positief beïnvloed door de start van de paasvakantie in de laatste week van de maand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?