Lipton-fabriek in Vorst sluit definitief op oudjaar

© Google Maps
| Unilever Vorst

De vakbonden en directie van de Lipton-fabriek in Vorst zijn tot een beslissing gekomen over de sluiting van de fabriek en de ontslagvergoedingen. De dienst eindigt officieel op 31 december.

De vakbonden en de directie van de fabriek zijn tot een overeenkomst gekomen over de ontslagvergoedingen van 126 werknemers en de officiële dag van sluiting. Zo'n 100 van de 126 werknemers zijn arbeiders. Het overleg kaderde in de Renaultprocedure die op 28 maart werd opgestart rond de sluiting van de theefabriek.

Het sociaal akkoord voorziet in vergoedingen die verder gaan dan het wettelijke minimum. De twee vakbonden lossen geen cijfers, maar willen bevestigen dat het akkoord op zijn minst in balans is.

"We kunnen spreken van een evenwichtige overeenkomst. Het is geen beslissing die slecht is voor de arbeiders", zegt Luc Debast van de christelijke vakbond. "De financiële toestand van de arbeiders zal er wel bij varen", reageert Sebastien Bosio van ABVV.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?