Overleg over sociaal plan Liptonfabriek in Vorst gaat voort

© Google Maps

Het overleg over een sociaal plan voor de sluiting van de Liptonfabriek in Vorst gaat op maandag 25 november voort. Dat meldt Luc Debast van de christelijke vakbond (ACV) aan Belga. De details worden die dag verder uitgewerkt.

De theefabriek van Lipton in Vorst is een onderdeel van Unilever. De multinational besliste in maart om de Europese theeproductie op één site bundelen, in het Poolse Katowice. De 126 jobs van de arbeiders in de fabriek in Vorst komt daardoor in het gedrang.

Dinsdag hadden de vakbonden overleg met de directie over het sociaal plan voor de werknemers na de sluiting van de fabriek. Een definitief akkoord is er nog niet. "Omdat we er nu nog niet uit zijn, komen we opnieuw samen op maandag 25 november in de voormiddag. Het gaat nu over het afronden van details", aldus ACV'er Debast.

Het personeel zal zich nadien nog kunnen uitspreken over het sociaal plan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?