Ex-werknemers van Unilever krijgen erkenning van hun vaardigheden

© Google Maps
| Unilever besliste om de werkzaamheden van zijn vesting in Anderlecht over te plaatsen naar het Poolse Katowice.

Sinds eind december hebben meer dan 45 gewezen werknemers van de Unilever-fabriek van Anderlecht erkenning gekregen voor één of meerdere vaardigheden. Dat moet hen helpen in de zoektocht naar een nieuwe job.

De fabriek, vooral bekend om de productie van Liptondranken, maakte een jaar geleden de sluiting van het bedrijf bekend. Moederholding Unilever besliste de productie van thee te concentreren in één site, die van het Poolse Katowice.

In het kader van de Renault-wet werd enkele weken voor de definitieve sluiting van de fabriek in Anderlecht op 31 december 2019 een sociaal akkoord voor de 126 werknemers gevonden. Daarin werd als begeleidingsmaatregel onder meer voorzien in de erkenning van de vaardigheden die de werknemers hebben kunnen opbouwen.

500.000 euro aan steun

Meer dan 45 ex-werknemers hebben intussen één of meer erkenningen verkregen van de vaardigheden die ze bij Lipton in Anderlecht hebben kunnen opbouwen. Heel wat werknemers beschikten immers niet over een diploma of certificaat dat ze kunnen voorleggen in hun zoektocht naar een nieuwe job of opleiding.

Het consortium dat instond voor de erkenning van de vaardigheden en de onderwijs- en opleidingsoperatoren namen de proeven af vanop de Unilever-site in Anderlecht. In de toekomst zullen nog bijkomende vaardigheidstesten georganiseerd worden.

De operatie maakt deel uit van de structurele steun van Franse Gemeenschap voor de erkenning van vaardigheden. In 2020 wordt daar ruim een half miljoen euro voor vrijgemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?