Luchtverkeersleiders verwerpen voorstel directie

© PhotoNews
| Controletoren van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, op Brussels Aiport, de luchthaven van Brussel.

De fikse premies die de directie van luchtverkeersleider Skeyes belooft aan het personeel, kunnen voorlopig niet overtuigen. De vakbonden hebben nog geen akkoord gegeven over het sociaal overleg. Het vertrouwen is zoek.

Eind maart startte een socialebemiddelingsprocedure om het oplopend sociaal conflict bij de Belgische luchtverkeersleiding op te lossen. Het resultaat van die procedure was een voorstel: de arbeidsweek zou van 35 naar 31 uur gaat, nachtshifts van 10 naar 8 uur en 25.000 euro extra premie per jaar per betrokken luchtverkeersleider. Dat zegt de directie en schrijft de krant De Tijd.

Maar de luchtverkeersleiders zijn skeptisch, het vertrouwen tussen het personeel en de directie is volledig zoek. "Het biedt geen enkele oplossing op korte termijn," zegt een verkeersleider in de zakenkrant. Het is niet duidelijk of een arbeidsduurvermindering het personeelstekort zal kunnen opvangen en of de premie wel betaald zal worden.

Vooral de christelijke vakbond zou dwarsliggen, dat is de grootste vakbond binnen Skeyes. De veel kleinere socialistische vakbond steunt het voorstel wel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?