Lunch bestellen via app Skip-Q "Take away zonder tijdverlies"

Om snel aan een broodje of een bagel te geraken is er een nieuwe app op de markt. VUB-alumnus Mats Meersseman bedacht de applicatie Skip-Q. Sinds de testfase, die in mei startte, is de app al meer dan 450 keer gedownload. "Het is bijzonder vervelend om 10 minuten te verliezen van een middagpauze die amper 45 minuten duurt." 

De applicatie Skip-Q is ontwikkeld door de jonge ondernemers Mats Meersseman en business partner Alexandre De Pret. Ze bieden via hun app en website de mogelijkheid om lunch op voorhand te bestellen en te betalen. Momenteel in 16 Brusselse lunchshops. "Wij raken niet aan het businessmodel van bijvoorbeeld een leveringsdienst als Deliveroo. Bij ons gaat het om prepaid take away." 

De nieuwe, digitale besteldienst mikt vooral op vaste klanten die in de buurt van hun favoriete lunchshops werken. Via geolocatie kunnen gebruikers ook ontdekken wat de dichtstbijzijnde Skip-Q-zaak is. Onder andere bagelshop Delish, het door de Libanese keuken geïnspireerde Beli en koekjeshuis Dandoy verkopen hun voeding via de app. 

Er zijn tot nu toe 2.500 lunches over de toonbank gegaan met een Skip-Q-label. "De handelaars zijn door wachtrijen in hun winkel soms het slachtoffer van hun eigen succes. Ze kunnen via Skip-Q hun openingsuren en menu delen, en zelf beslissen tot hoe laat klanten hun bestelling kunnen plaatsen. Elke digitale bestelling rolt in hun winkel uit de printer, met het uur waarop de klant zijn lunch komt afhalen."  

Meersseman rijdt deze dagen vooral in Brussel rond op zijn motor, op zoek naar nieuwe handelaars. "Vier nieuwe lunchshops springen na de zomer op de kar. We willen zo snel mogelijk zo groot mogelijk worden. Onze focus ligt nu tussen de Louizalaan en Brussel-Centraal. Tegen het einde van de zomer mikt Skip-Q op 30 tot 40 deelnemende zaken. Brussel is ideaal als startpunt, met de vele expats en kantoorgebouwen."  

De testfase van Skip-Q draait nu nog op investeerdersgeld, maar tegen september moet er een definitief financieel plan op tafel liggen. De ambitie van de ondernemers reikt op korte termijn ook verder dan de hoofdstad, er zijn al plannen voor Gent.

Meer info: Skip-Q

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

VLM Airlines op Zaventem heeft nieuwe eigenaar

economie 1518802157
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement