Meer dan 2,2 miljoen passagiers voor Brussels Airport in juli

LG
© Belga
11/08/2022

Brussels Airport heeft in juli meer dan 2,2 miljoen passagiers verwelkomd, of 81 procent van het bezoekersaantal in juli van precoronajaar 2019. Dat meldt de luchthaven van Zaventem donderdagochtend.

Het gaat om het beste maandresultaat sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020. Daarnaast werd een historisch record gebroken voor het gemiddeld aantal passagiers per vlucht. Dat waren er 151, tegenover gemiddeld 137 passagiers in 2019, door een verdere toename van de bezettingsgraad en door de inzet van grotere vliegtuigen.

De passagiersgroei in juli hangt volgens Brussels Airport samen met het sterke herstel van de vakantiemarkt en de toename van het aantal passagiers dat reist om vrienden en familie te bezoeken. Ook de verplaatsing van een aantal vluchten uit Nederland naar Brussels Airport en de toename van het aantal boekingen door Nederlandse reizigers om de drukte op de Nederlandse luchthavens te vermijden, hebben een positief effect gehad.

Tegenvallers

Het mooie weer in België in juli, annuleringen door luchtvaartmaatschappijen wegens stakingen en de trage heropleving van de markten in Azië, hadden daarentegen een negatieve weerslag op de cijfers.

De tien meest bezochte landen in juli waren respectievelijk Spanje, Turkije, Italië, Griekenland, Marokko, Portugal, Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in juli dan weer een daling met 14 procent in vergelijking met juli 2021.

De expressdiensten kenden net als in de voorgaande maanden een daling van 15 procent door de tragere groei van de e-commercemarkt in West-Europa en de tijdelijke toewijzing van bepaalde vluchten aan andere luchthavens.

De vracht aan boord van passagiersvluchten kende een stijging van 11 procent door de stijging van het aantal passagiersvluchten.

Het totale aantal vliegbewegingen steeg in juli ten opzichte van een jaar eerder tot 18.203 vliegbewegingen, maar dit blijft 19 procent lager dan het niveau van 2019.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni