Alexia Bertrand.

MR vraagt Brusselse regering kmo's te ondersteunen met miljoen dat voor New B bestemd was

© Belga
03/10/2022

Brusselse oppositiepartij MR vraagt de regering-Vervoort om het miljoen euro dat voorzien was voor de coöperatieve bank NewB te herbestemmen naar steun voor de door de energiecrisis getroffen kmo's.

MR-fractieleidster in het Brussels Parlement Alexia Bertrand verwijst naar het voorstel dat staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) vorige donderdag op de regeringstafel legde om de herkapitalisatie van de coöperatieve bank NewB, die het al van bij haar start moeilijk heeft, met een miljoen euro te ondersteunen.

"De Brusselse regering kondigt ons enerzijds aan dat ze moeite heeft om haar begroting 2023 op te stellen, maar anderzijds vindt ze een miljoen voor een bank die niet functioneert. In moeilijke budgettaire tijden zijn er duidelijk andere prioriteiten voor Brussel", vindt Bertrand.

"We pleiten al weken voor rechtstreekse steun aan zelfstandigen en kmo's om de ongeziene energiecrisis het hoofd te kunnen bieden. Dat is een bevoegdheid van het Brusselse Gewest, maar we zien niets komen", vult haar partijgenote Clémentine Barzin aan. Beide liberale parlementsleden vinden het dan ook beter om het miljoen euro aan steun voor zelfstandigen en kmo's te besteden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni