Nederlands bedrijf legt half miljard euro neer voor Woluwe Shopping

TDN
© BRUZZ
17/10/2017

Eurocommercial Properties voert exclusieve onderhandelingen over een overname van het Woluwe Shopping Center. De Nederlandse vastgoedgigant is bereid 468 miljoen euro op tafel te leggen voor een groot deel van het winkelcentrum.

"De overeenkomst wordt wellicht eind november getekend. In het eerste kwartaal van 2018 zal de verkoop volledig rond zijn", zegt Eurocommercial in een persbericht.

Woluwe Shopping staat sinds begin maart te koop. Eigenaar AG Real Estate rekende op 300 miljoen euro, maar het fel verouderde shoppingcentrum lijkt bijna een half miljard op te leveren. Eurocommercial meldde zich voor 23.000 vierkante meter van Woluwe Shopping, met daarin de parkings en de publieke verkoopruimte.

De Nederlanders zijn ook geïnteresseerd in de open ruimte rond het winkelcentrum. "Op die manier hebben we de strategische controle in handen", verklaart Jeremy Lewis, CEO van Eurocommercial. De gigant in winkelvastgoed plant een uitbreiding van 10.000 vierkante meter en zal ook renovatiewerken moeten uitvoeren. Een nieuwe tramlijn moet Woluwe Shopping verbinden met het centrum.

Het winkelcentrum van in totaal 42.000 vierkante meter langs de Woluwelaan in Sint-Lambrechts-Woluwe is fel verouderd. Het aantal bezoekers neemt al een tijdje af. Met Docks Bruxsel is er concurrentie bijgekomen, Neo aan de Heizel en Uplace in Machelen doen daar mogelijk nog een schepje bovenop.

"Zelfs als Neo en Uplace volledig afgewerkt worden, zal Brussel naar Europese normen nog altijd weinig winkelvastgoed hebben", reageert Lewis. "De Brusselse vastgoedmarkt en economie zijn heel interessant door de populatiegroei en het hoge beschikbare inkomen."

Eurocommercial heeft een portefeuille aan winkelvastgoed ter waarde van meer dan 4 miljard euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Economie , Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni