Nieuw stadswinkelconcept Delhaize opent in Ravensteingalerij

© PhotoNews
| Voorstelling van Atelier, een nieuw winkelconcept van Delhaize in de Ravensteingalerij.

Supermarktketen Delhaize heeft woensdag de nieuwste telg onder zijn verschillende winkelconcepten voorgesteld: Delhaize Fresh Atelier. De winkel ligt in de Ravensteingalerij, vlak bij het Centraal Station. Die winkels combineren enerzijds vers bereide maaltijden met een afhaalpunt. Delhaize schat dat er een potentieel is voor 200 Delhaize Fresh Ateliers binnen drie jaar.​

De winkel aan de Ravensteingalerij nabij het Centraal Station heeft een oppervlakte van 80 vierkante meter. In doorsnee mikt de retailer op een winkeloppervlakte van 100 vierkante meter. Naast een heel gamma aan verse bereidingen en het winkelaanbod in de rekken, kan de klant ook zijn bestelling afhalen die hij via de website besteld heeft.

Betalen zal de klant doen aan zelfscankassa's, en vanaf februari volgend jaar moet er ook de mogelijkheid zijn om met de smartphone de producten te scannen en af te rekenen. Delhaize mikt op 200 nieuwe winkels in drie jaar tijd.

De buurtwinkel is terug

De buurtwinkel 2.0 is aan een opmars bezig. Nabijheid wordt in supermarktmiddens geprezen als het nieuwste buzzwoord. Vroeger regende het hypermarkten aan de rand van de stad, nu duiken her en der kleine winkels op, in supermarktjargon heten ze convenience stores. Winkels met kleinere verpakkingen en meer kant-en-klaarmaaltijden.

Ook grote concurrent Colruyt dolt al langer met de stadsklant en opende in het verleden al kleine winkels zoals Okay Compact of Cru in de centrumsteden. "We merken een enorm groeipotentieel in de steden," klinkt het daar. "We voelen dat klanten meer op zoek zijn naar lokale, authentieke producten." Ook Carrefour opent kleine buurtwinkels aan de lopende band.

Brusselaars hebben een grote waaier aan "authentieke producten" ter beschikking. Ze kunnen niet alleen bij de grote supermarktketens of biomerken zoals Färm terecht, ook de populariteit van de markten over heel het gewest toont aan dat er vraag naar nabijheid is, klinkt het bij de retailsector.

20181024  voorstelling van Atelier, een nieuw winkelconcept van Delhaize in de Ravensteingalerij
© PhotoNews
| Atelier, het nieuwe winkelconcept van Delhaize, in de Ravensteingalerij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?