STADSLANDBOUW

Nieuwe boerenmarkt met producten uit de Rand op Thurn & Taxis

KVDP
© BRUZZ
28/04/2019

Vanaf vrijdag 3 mei zullen vijftien boeren uit de Vlaamse Rand hun producten wekelijks verkopen op het domein van Thurn & Taxis. "Er is een vraag naar producten met een verhaal."

Boeren Marché, zo heet het marktje dat het Muziekplein op de site van Thurn & Taxis wekelijks zal inpalmen op vrijdag van 12 tot 19 uur. Vijftien boeren en producenten uit de Rand rond Brussel komen er dan hun producten verkopen, van honing tot verse zuivelproducten, en worden daarbij ondersteund door onder meer Steunpunt Korte Keten.

"De belangstelling van de consument is er en de vraag naar producten met een verhaal neemt toe", zegt persverantwoordelijke Caroline Audoor. "Dit is booming business. Er is niet alleen een vraag, maar ook een aanbod."

'Enorm potentieel'

Boeren Marché kadert in het project 'Brussel Lust'. "Dat project moet Brussel met de Rand verbinden en moet die boeren helpen bij het vinden van een afzetmarkt", aldus Audoor. Toch zullen niet alleen boeren uit de Rand er een kraam hebben.

Ook enkele Brusselaars doen mee, zoals Permafungi, een paddenstoelenkwekerij op de site van Thurn & Taxis zelf. Ferme Abattoir zal er vis, tomaten en andere groenten verkopen. "Er wordt niet echt aan landbouw gedaan in Brussel, maar er zijn wel stadstuinen en daklandbouw. Die kunnen zeker een plekje vinden op Boeren Marché", zegt Audoor.

Zij gelooft alvast in een succesverhaal. Caroline Audoor: "Op Thurn & Taxis is er een enorm potentieel. Er zijn de buurtbewoners en we hopen dat de mensen die er werken ook nog even komen winkelen voor ze naar huis gaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Economie , landbouw , markt , boerenmarkt , boeren , Thurn & Taxis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni