Nieuwe coworkingruimte in Bosvoorde wil kantoormarkt veranderen

Midden november opent een nieuwe coworkingruimte in een modernistisch kantoorgebouw in Watermaal-Bosvoorde. Fosbury and Sons, het bedrijf achter het concept, wil de kantoormarkt veranderen.

Langs de Terhulpensesteenweg in Watermaal-Bosvoorde staan enkele in het oog springende kantoorgebouwen. De bleke modernistische gebouwen met oranje ovalen vensters, getekend door de Brusselse architect Constantin Brodzki, lijken gemaakt voor de eeuwigheid. Maar er staat binnenin vanalles te gebeuren.

Het Antwerpse bedrijf Fosbury & Sons opent er namelijk midden november een nieuw kantoorconcept van 7.000 vierkante meter groot. Het bedrijf verhuurt 'serviced offices', dat zijn flexibele en gedeelde kantoorruimtes.

Het concept trekt vooral jonge bedrijven en freelancers aan. Het maakt tegelijk fris gedesigned plaats voor evenementen, lezingen, pop-upbars en koffieshops.

Nog twee vestigingen op komst

Bezielers Stijn Geraerts en Maarten Van Gool openden in 2017 een vestiging in een afgedankte kantoortoren in Antwerpen, die in geen tijd volzet raakte.

De populariteit van de Antwerpse afdeling smaakte naar meer en het bedrijf heeft nu zijn zinnen op Brussel gezet. Watermaal-Bosvoorde krijgt de primeur.

Ergens in 2019 opent nog een nieuwe kantoorruimte op de Albert II-laan en een derde in Groot-Bijgaarden, vlakbij de Brusselse ring.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?