Nieuwstraat heeft opnieuw evenveel bezoekers als voor de pandemie

nieuwstraat_winkelstraat_winkelwandelstraat_shopping_voetgangerszone_swarovski_c_photonews.jpg
© PhotoNews
© PhotoNews

De shoppers en bezoekers zijn terug van weggeweest in de Nieuwstraat in Brussel. Uit metingen van hub.brussels blijkt dat het gemiddelde aantal bezoekers opnieuw op het niveau van voor de coronapandemie ligt.

In de maand november 2019, voor de pandemie, kende de Nieuwstraat gemiddeld 44.689 bezoekers. In de afgelopen maand april 2022 lag het gemiddelde aantal voetgangers op 44.312. Daarmee lijkt het normale leven teruggekeerd en is de Nieuwstraat opnieuw de drukst bezochte winkelstraat in Brussel, voor de Naamsepoort en de Elsensesteenweg.

"Het aantal bezoekers aan de Nieuwstraat is een goede indicator voor de algemene gezondheid van het stadscentrum," zegt Isabelle Grippa, CEO van hub.brussels. "Het feit dat deze winkelstraat opnieuw aan de top staat, ook al zijn de toeristenaantallen nog niet opnieuw op hun hoogtepunt, is een goed voorteken voor de detailhandel en de horeca van het stadscentrum in zijn geheel."

Na een moeilijke coronaperiode en wisselende bezoekersaantallen ziet het er opnieuw beter uit voor de handelszaken in en rond de Nieuwstraat. In augustus 2020 bijvoorbeeld, toen winkelen met maximaal twee personen toegestaan was, kwamen er op topdagen een 20.000-tal bezoekers naar de Nieuwstraat.

Bij de heropening van de niet-essentiƫle winkels midden januari 2021 steeg het aantal naar een piek van 50.000 voetgangers in de Nieuwstraat. Eind vorig jaar, in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar, waren er uitschieters tot 65.000 shoppers, maar op zaterdag 30 april werd een piek van 70.000 bezoekers behaald. En dat zonder solden of feestdagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?