Normaal vliegschema bij Brussels Airlines

© Brussels Airlines
| Een normale werkdag vandaag bij Brussels Airlines.

De vluchten van Brussels Airlines verlopen dinsdag volgens schema, tussen twee dagen van pilotenstaking in. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij.

"We hebben normale operaties vandaag en het is kalm op de luchthaven", zegt woordvoerster Wencke Lemmes.

Alleen de langeafstandsvluchten die maandag door de staking niet konden vertrekken, kunnen dinsdagochtend uiteraard ook niet terugkeren. Die vluchten (naar Afrika, Noord-Amerika en India) zijn afgelast. Ze werden al meegerekend in de 75 procent afgelastingen van maandag.

De dinsdag geplande langeafstandsvluchten vertrekken wel zoals gepland, aldus de woordvoerster. Nog twee vluchten zijn dinsdag geannuleerd (Edinburgh en Milaan), maar dat heeft volgens Brussels Airlines niets te maken met de staking. Wel met technische problemen.

De piloten van de luchtvaartmaatschappij legden maandag het werk neer. Ze zullen dat woensdag opnieuw doen. Brussels Airlines moet daardoor telkens drie kwart van de vluchten schrappen.

Elke stakingsdag kost de maatschappij naar eigen zeggen 4,7 miljoen euro. In totaal worden meer dan 60.000 passagiers getroffen. Het sociaal conflict draait rond onder meer pensioenen, lonen en de balans tussen werk en privé. Overleg met de vakbonden leverde maandag nog niets op. Woensdag worden de gesprekken voortgezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?