1783 Energiearmoede 13 thermostaat

| Energiearmoede

Ook appartementsbewoners en sociale huurders krijgen stookoliepremie

© Belga
01/05/2022

Ook appartementsbewoners en sociale huurders die hun woning verwarmen met stookolie, propaan of butaangas krijgen de federale premie van 200 euro. Dat heeft minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) geantwoord op een vraag van cd&v-Kamerlid Nahima Lanjri. Daarover was er wat onduidelijkheid ontstaan nadat bekend werd dat die groepen voorlopig niet kunnen genieten van de btw-verlaging op gas en elektriciteit wanneer er slechts één aansluiting is.

Cd&V-Kamerlid Lanjri reageert tevreden: "Ik ben opgelucht dat we zekerheid kunnen bieden aan deze mensen. De energieprijzen rijzen de pan uit en steeds meer mensen kunnen hun facturen niet meer betalen. Zeker voor sociale huurders, die zich al in een kwetsbare positie bevinden, zal de premie zeer welkom zijn", zegt Langri.

De federale regering werkt momenteel nog aan de precieze regeling voor de toekenning van de premie van 200 euro voor huisbrandolie of propaan. Burgers zullen via een online informaticaplatform hun aanvraag moeten doen. Deze aanvragen zullen vanaf juli ingediend kunnen worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni