Opnieuw stakingen mogelijk bij Carrefour in oktober

© PhotoNews
| Opnieuw hommeles bij Carrefour.

Bij supermarktgroep Mestdagh zouden er vanaf 7 oktober stakingen kunnen plaatsvinden. De vakbonden hebben maandag een stakingsaanzegging ingediend. Dinsdagochtend werd een distributiecentrum in Gosselies geblokkeerd in aanloop naar een ondernemingsraad die om 9.00 uur van start ging.

Bij Mestdagh werd eind vorig jaar een sociaal akkoord ondertekend over een herstructurering, waarbij er tot 360 banen zouden verdwijnen. De stakingsaanzegging heeft te maken met de extra flexibiliteit voor de werknemers die in het kader van de herstructurering ook werd geïntroduceerd.

"Dat verloopt heel erg slecht", zegt vakbondsvrouw Catherine Roisin (Setca). Volgens haar verloopt een en ander te weinig gestructureerd en moeten werknemers in de winkels al taken uitvoeren waarvoor ze nog niet opgeleid zijn.

Een verzoeningsvergadering over de kwestie leverde maandag niets op. Mestdagh baat in België vestigingen van Carrefour Market uit, waarvan acht in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?