Vijf Brusselse Carrefour Markets blijven drie dagen gesloten

© PhotoNews
| Verschillende vestigingen van de Carrefour-Mestdaghgroep blijven gesloten.

De 56 Carrefourwinkels die in ons land uitgebaat worden door de Mestdagh-groep blijven drie dagen lang gesloten. In Brussel gaat het om vijf vestigingen. Het sociaal overleg met de directie zit er muurvast.

Het rommelt al geruime tijd bij Carrefour-Mestdagh. Daar staan nog 340 banen op de helling. Een groot deel daarvan zou de directie willen oplossen met vervroegde pensioenen, maar dat is volgens Danny Dubois van vakbond CNE geen goed idee. "Dit zou de werkdruk voor de blijvers verhogen. De voorwaarden die nu voor hen op tafel liggen zijn onmogelijk."

Dubois hekelt ook de manier waarop hierover gecommuniceerd is door de directie. "Er was geen ruimte voor overleg. Dit voorstel is te nemen of te laten." Daarom heeft de vakbond het voorstel ook meteen afgeschoten en volgen er nu acties.

Problemen met bevoorrading

Alle Mestdaghwinkels die volledig in de Carrefourgroep geïntegreerd zijn, blijven nog tot en met donderdag gesloten. Dat zijn de winkels in Schaarbeek, Anderlecht, Jette, Ukkel en Vorst. De drie andere winkels in het gewest, bijvoorbeeld die aan het Muntplein, vallen niet onder dezelfde bedrijfsstructuur en zijn dus wel open.

Ook bij het magazijn leggen ze het werk neer. Op vrijdag en zaterdag zijn de vijf winkels daarom wel open, maar er kunnen problemen zijn met de bevoorrading van de supermarkten. Volgende week kunnen er nog verdere acties volgen. "We wachten nu op een signaal van de directie. Komt dat er niet na het weekend, zou het kunnen dat we de winkels opnieuw sluiten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?