450 banen op de helling bij Carrefour Mestdagh

© PhotoNews
| De groep beheert 53 eigen winkels onder het label Carrefour Market Mestdagh en 30 franchisewinkels.

Bij supermarktuitbater Mestdagh zijn 450 banen bedreigd, maar er zouden geen winkels de deuren sluiten. Dat heeft de directie maandag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. In het Brussels Gewest baat Mestdagh zeven Carrefour Markets uit.

Volgens De Tijd moeten de winkels ook op zondag de deuren openenen. Nu is dat niet bij alle Markets het geval. De werknemers moeten zich bovendien flexibeler opstellen, vindt de directie. Hun betaalde koffiepauze van een kwartiertje wordt afgeschaft.

Mestdagh is de grootste franchisenemer van Carrefour in Franstalig België met 83 Carrefour Markets in beheer of onder franchise. Zeven daarvan bevinden zich in het Brussels gewest. Volgens de laatst beschikbare cijfers slikte de Mestdagh-groep in 2016 een nettoverlies van 3,3 miljoen.

Het gaat om de Markets in Brussel-Stad (Mint), Schaarbeek (Jeruzalemstraat), Sint-Gillis (Vorstsesteenweg), Molenbeek (Gentsesteenweg), Jette (Leopold I-straat), Ukkel (Vanderkinderestraat) en Vorst (Alsembergsesteenweg).

Mestdagh is niet de enige retailer die het moeilijk heeft. Heel de distributiesector wordt met problemen geconfronteerd. Bij Carrefour draait meer dan de helft van de hypermarkten verlies. Er staan 1.233 jobs op de helling. Bij Lidl leidde de werkdruk eind april tot stakingen.

"De situatie in de distributiesector is momenteel moeilijk als gevolg van de concurrentiedruk en de nieuwe consumptiegewoonten van de klanten. Bij Mestdagh willen we er alles aan doen om weer winstgevend te worden", reageerde CEO Guillaume Beuscart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?