Zes Brusselse Lidl-winkels gesloten op zaterdag

Voor de vierde dag op rij wordt er gestaakt bij de supermarktketen Lidl. Net als vrijdag bleven er zaterdagochtend ongeveer 100 winkels gesloten, zo werd bij de directie van Lidl vernomen. Voor Brussel gaat het om een zestal vestigingen.

Het gaat om de Lidl in Anderlecht (Bergensesteenweg), Molenbeek (Delaunoystraat en Ninoofsesteenweg), Brussel (Hoogstraat), Elsene (Waversesteenweg) en Sint-Agatha-Berchem (Zelliksesteenweg).

Het personeel van Lidl klaagt over de werkdruk. Een verzoeningspoging tussen directie en vakbonden sprong in de nacht van vrijdag op zaterdag af. De bonden leggen zaterdag een voorstel van de directie wel voor aan hun achterban.

De directie stelt onder meer voor dat elke winkel de komende zes maanden 42 werkuren per week extra zou kunnen inzetten, wat neerkomt op een extra voltijdse werknemer. In die periode zou er verder worden onderhandeld over een reeks knelpunten. Volgens Lidl "bieden de heel verregaande voorstellen een antwoord op alle eisen van de vakbonden".

De christelijke en de liberale vakbond waren bereid het voorstel te aanvaarden, maar de socialistische vakbond niet. Lidl heeft iets meer dan 300 winkels in België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?