Zeven Lidl-winkels gesloten in Brussel

© Google Maps
| De Lidl-winkel op de Ninoofsesteenweg in Molenbeek is een van de zeven vestigingen in het Brusselse die hun winkel sluiten door de staking.

In het Brusselse gaan donderdag zeven Lidl-winkels niet open wegens een nationale staking. De werknemers van de warenhuisketen klagen over de te hoge werkdruk.

In heel België doen 128 winkels mee aan de nationale staking. Zeven daarvan bevinden zich in het Brussels Gewest. In Laken zijn de twee vestigingen in de Steylsstraat en de Koninginnelaan gesloten. Ook in Anderlecht (Bergensesteenweg), Molenbeek (Ninoofsesteenweg), Elsene (Waversesteenweg), Berchem (Zelliksesteenweg) en Evere (Mommaertslaan) blijven de deuren van de Lidl toe. Mogelijk komen er nog winkels bij.

De acties ontstonden woensdag spontaan na mislukt sociaal overleg over de werkdruk in de winkels. Er heerst al een tijd ongenoegen bij de werknemers van de warenhuisketen. De vakbonden zeggen dat de directie niet met betrouwbare voorstellen op de proppen kwam.

De directie hoopt dat de gesprekken met de vakbonden snel kunnen worden hervat. Voorlopig is er geen overleg gepland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?