Parkeren tijdens Winterpret fors duurder: tien euro per uur in Kaaienwijk

© Kevin Van den Panhuyzen
| Parkeren tijdens Winterpret wordt fors duurder.

Vanaf vrijdag wordt parkeren in de Kaaienwijk fors duurder. De stad Brussel wil op die manier zoveel mogelijk mensen aansporen om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de overstapparkings. De maatregel duurt tot het einde van Winterpret.

Parkeren langs de straat wordt in de Kaaienwijk vanaf vrijdag – het begin van Winterpret – fors duurder. Voor een uurtje zal een automobilist al snel tien euro moeten neertellen.

Het nieuwe tariefbeleid gaat deze vrijdag in en dat tot 2 januari en geldt van 9 tot 23 uur, van maandag tot en met zondag (inclusief feestdagen). De maximale parkeertijd is dan 4,5 uur, tegen een prijs van 45 euro. Een boete van vijftig euro zal worden aangerekend in geval van overtreding. Dat schrijft La DH dinsdag.

Bewoners van de Vijfhoek worden niet geraakt door de veranderde parkeertarieven: de bewonerskaart blijft gelden zonder extra kosten.

Meer openbaar vervoer

Het is de eerste keer dat de Stad Brussel een dergelijk parkeerbeleid voert voor de eindejaarsfeesten. Bedoeling is om "de autodruk in de wijken te verminderen", aldus het kabinet van Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

Ter compensatie en om het gebruik van de park-and-ride faciliteiten en het openbaar vervoer aan te moedigen worden de parkings Coovi en Kraainem in het weekend gratis (tijdens de week zal parkeren er drie euro kosten). De MIVB is ook van plan om de frequentie van de metro's op lijnen 1, 5, 2 en 6 ook 's avonds te verhogen.

De ondergrondse parkings in de stad blijven eveneens toegankelijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?