Het pensioenfonds van watermaatschappij Vivaqua sloot 2018 af in rode cijfers. Volgens de krant La Capitale was er vorig jaar een negatief rendement van 6 procent, ofwel 80 miljoen euro.

Pensioenfonds Hydralis, belast met het beheer van de pensioenen bij Vivaqua, legde de negatieve cijfers vorige maand al voor aan de bestuurders van de Brusselse watermaatschappij. Die besloten de financiële waakhond FSMA om clementie te vragen.

Omdat pensioenspaarfondsen een flink deel van hun geld op de beurs beleggen, werden ze meegezogen in het negatieve beleggingsklimaat van 2018. Geen enkel Belgisch pensioenfonds kende vorig jaar een positief rendement.

De werknemers van Vivaqua hoeven zich geen zorgen te maken. "Er is ook geen volledige dekking nodig, omdat het nooit zal gebeuren dat Vivaqua alle pensioenen tegelijk zal moeten betalen", citeert La Capitale een bestuurder.

Vivaqua klopte wel aan bij de Brusselse regering voor financiële garanties. Als de FSMA struikelt over de negatieve cijfers, kan het Gewest beloven borg te staan voor de ontbrekende percentages.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Hydralis , vivaqua

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni