Personeel Hotel Métropole keurt sociaal plan goed: 120 ontslagen

© PhotoNews

Het personeel van het Brusselse Hotel Métropole, dat op 22 april de stopzetting aankondigde, heeft met ruime meerderheid het sociaal plan goedgekeurd dat directie en werknemersvertegenwoordigers hen hadden voorgelegd. Uiteindelijk kunnen tien mensen actief blijven in het bedrijf en worden iets minder dan 120 werknemers getroffen door het collectief ontslag.

Dat kondigt het hotel dinsdag aan in een persbericht.

De tien personen die in dienst blijven in het bedrijf, zullen het vastgoedbheer blijven verzorgen, waar het onderhoud van het hotel deel van uitmaakt. Iets minder dan 120 werknemers zijn dus getroffen door het collectief ontslag. Zij krijgen allemaal nog een informatiesessie bij Actiris.

De directie van het Hotel Métropole had op 22 april dit jaar al aangekondigd het hotel definitief te sluiten. Het bedrijf werd al in 1895 opgericht.

"De familiale aandeelhouders, eigenaars van dit historische en gedeeltelijk geklasseerd gebouw, hopen dat het hotel in de komende maanden of jaren, afhankelijk van de economische situatie en van een terugkeer van de belangstelling voor toerisme en evenementen, zijn roeping zal kunnen herwinnen", klinkt het nog in het persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?