Directie Hotel Metropole en vakbonden zoeken oplossing voor 129 personeelsleden

© PhotoNews

De directie van het Brusselse Hotel Metropole en de vakbonden hebben in het kader van de Wet Renault maandag een eerste consultatieronde gehouden. De jobs van 129 personeelsleden staan op het spel nadat de directie de stopzetting van de activiteiten bekend maakte. Er wordt nu gezocht naar oplossingen en compensatiemaatregelen voor de getroffen werknemers.

Het iconische hotel aan het De Brouckèreplein in het centrum van de hoofdstad zit al enkele jaren in slechte papieren. De aanslagen in België in 2016, de werken aan de voetgangerszone en de coronacrisis maakten het alleen maar lastiger.

De vakbonden schatten de kans op een overname klein in en verwachten dus dat de 92 arbeiders en 37 bedienden hun job zullen verliezen. Op 20 april is de procedure Renault, die het collectief ontslag formaliseert, van start gegaan. In een eerste fase werden de werknemers van Hotel Metropole geraadpleegd.

Maandag kwamen vakbonden en directie samen. De directie heeft tijdens de vergadering verschillende antwoorden gegeven op de vragen die de vakbonden hadden over de communicatie rond de stopzetting van de activiteiten van Hotel Metropole. De vragen die onbeantwoord bleven, worden later ingevuld.

Op 14 mei wordt er opnieuw samengezeten en zal er verder overleg gepleegd worden over oplossingen en compensatiemaatregelen, zoals financiële vergoedingen, voor de 129 werknemers wiens job op de helling staat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?