Post- en pakjesbedeling ernstig verstoord in Brussel

© PhotoNews
| Brievenbus Bpost (archiefbeeld).

De staking bij Bpost treft donderdag in Brussel vooral de post- en pakjesbedeling, zegt woordvoerster Barbara Vanspeybroeck aan BRUZZ. De kranten en folders kwamen donderdag wel in de bus. Vrijdag leggen postbodes in principe het werk neer en kan de hinder nog groter zijn.

Vanaf woensdagavond 22 uur legden de posttransporten het werk neer, waardoor heel weinig brieven en pakjes tot bij de postbodes zijn geraakt. Die tussendienst brengt de post immers van de sorteercentra naar de uitreikingscentra.

"De brieven zijn van de sorteercentra niet tot bij de postbodes geraakt. Postbodes zijn wel op de baan, maar enkel met de post die er nog lag in de kantoren", legt Vanspeybroeck uit aan onze redactie. Folders en kranten worden geleverd door de uitgevers en zijn dus wel in de bus geraakt.

Onder voorbehoud van een eventueel akkoord - de onderhandelingen tussen bonden en directie gaan donderdag voort - kan de hinder vrijdag nog groter zijn. Mogelijk blijft de levering van pakjes en brieven, maar ook van kranten en folders dan uit.

"Er wordt wel gesorteerd en ook het transport is heropgestart, maar vanaf 22 uur plannen de bonden een staking bij de postbodes. De hinder is afhankelijk van hen: komen ze werken of zetten ze de staking voort."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?