Premie van 3.000 euro voor gesloten Brusselse cafés

© Belgaimage
| Au Laboureur is een van de vele Brusselse cafés waar komende maand niets gedronken zal worden.

De Brusselse cafés die een maand lang verplicht de deuren moeten sluiten in de strijd tegen het coronavirus, kunnen rekenen op een premie van 3.000 euro. Dat heeft de Brusselse regering vrijdag beslist. Naar schatting 2.500 tot 3.000 zaken komen in aanmerking voor de premie. Dat melden minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) en staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) vrijdag.

Door het Brusselse besluit van 8 oktober moeten alle drankgelegenheden in het hoofdstedelijk gewest een maand lang dicht. Om die bittere pil voor de eigenaars te verzachten, heeft de Brusselse regering nu beslist een premie van 3.000 euro toe te kennen aan de betrokken cafés, bars, theesalons, enzovoort.

NACE-code

Om te bepalen wie een beroep kan doen op de premie, zal gekeken worden naar de NACE-code. Die wordt toegekend op basis van de economische activiteit die een onderneming uitoefent. Met de code als maatstaf moet het mogelijk worden om de verschillende dossiers snel te behandelen.

Bedrijven kunnen een premie krijgen voor elk etablissement dat onder hun hoede valt, weliswaar met een maximum van vijf premies. Wie de sluitingsregels overtreedt en daarvoor een sanctie krijgt, valt uit de boot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?