Proximus bevestigt verlies van 1.900 banen

© PhotoNews
| Dominique Leroy, CEO van Proximus, bevestigt het banenverlies.

Telecombedrijf Proximus bevestigt donderdag dat de komende drie jaar 1.900 banen bedreigd zijn. Daarnaast zijn er wel 1.250 aanwervingen gepland, zo luidt het in een persbericht.

De beslissing kadert in een nieuwe strategie, #shifttodigital genaamd. "Proximus moet zijn manier van werken veranderen, flexibeler worden, de competenties van zijn medewerkers op digitaal vlak versterken en zijn kostenstructuur aanpassen om meer marktconform te zijn," klinkt het.

Het aantal geschrapte banen kan nog veranderen onder invloed van het sociaal overleg. "Medewerkers die het bedrijf zouden verlaten, zullen vanzelfsprekend met de nodige zorg worden omkaderd en begeleid", aldus het bedrijf. Wat de aanwervingen betreft, zijn er 750 gepland "voor de verdere uitbreiding van de ICT-activiteiten in de diverse filialen" en 500 binnen Proximus N.V. "in de nieuwe digitale domeinen".

'Geen andere keuze'

"We begrijpen dat al deze veranderingen voor enige onzekerheid in onze teams zullen zorgen, maar het tempo van de digitalisering en de disruptieve marktomstandigheden laten ons geen andere keuze," zegt de CEO van Proximus, Dominique Leroy.

De topvrouw voegt er nog aan toe dat Proximus een traditie van sociale dialoog heeft en dat ze rekent op de sociale partners "om snel constructieve discussies aan te gaan". Samen met de vakbonden, die donderdagochtend werden ingelicht, wil het bedrijf bekijken hoe de besparingsdoelstellingen "op de meest sociaal aanvaardbare manier" kunnen worden bereikt.

2022

Het bedrijf streeft naar een bijkomende bruto besparing van 240 miljoen euro tegen 2022.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?