20181015_Rudi_Vervoort_(PS)_en_Guy_Vanhengel_(Open_VLD)_(c)_PhotoNews.jpg

| Brusselse regering krijgt goede punten van kredietbeoordelaar (achiefbeeld)

Ratingbureau S & P looft 'efficiënt financieel beheer' door Gewest

© BRUZZ
16/03/2019

“Het Brussels Gewest voert een bijzonder efficiënt financieel beheer. Voortdurend doet het Gewest inspanningen om zijn financiële praktijken nog te verbeteren.” Dat staat in het recentste rapport van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s, het laatste voor de verkiezingen van mei 2019.

"De conclusies van het rapport sterken ons in de overtuiging dat de Brusselse regering de voorbije jaren het juiste budgettaire beleid heeft gevoerd”, zo reageert Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD), bevoegd voor Financiën en Begroting in de Brusselse Hoofdstedelijke Regering.

Het ratingbureau S & P verwacht dat de investeringsuitgaven van het Brussels Gewest de komende jaren zullen toenemen. “Dit verwijst naar de geplande uitbreidingswerken van de metro en het onderhoud van de tunnels”, aldus Vanhengel.

De kredietbeoordelaar S & P vermeldt dat, ondanks die stijgende uitgaven voor deze investeringen, het Gewest zijn belangrijkste begrotingsdoelstellingen zal blijven bereiken en zijn schuldgroei zal behouden. Vandaar dat het Gewest de quotering “AA stable” kan behouden. “Het Gewest zoekt voortdurend naar verbeteringen van zijn financiële praktijken”, zo luidt het immers in het rapport.

De beoordeling van S & P is belangrijk omdat zij bepaalt tegen welke voorwaarden het Gewest kan lenen op de kapitaalmarkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni