'Riders Forum' bij Deliveroo kan geen akkoorden sluiten

© Belga
29/09/2021

Koeriers bij maaltijdbezorgplatform Deliveroo kunnen voortaan hun eigen vertegenwoordigers verkiezen, die in overleg gaan met de directie. Maar het is niet de bedoeling dat daaruit sociale akkoorden voortvloeien. "Een bindend karakter is er niet", geeft het bedrijf toe.

Deliveroo kondigt woensdag de oprichting aan van een "Riders Forum": een overlegforum dat een groep van verkozen koeriers en de directie van Deliveroo samenbrengt.

Het "Riders Forum" zal bestaan uit 20 koeriers, die worden verkozen door de andere koeriers. Het forum zal driemaandelijks samenkomen. Het "Riders Forum" moet koeriers "de kans geven om hun ideeën en opmerkingen rechtstreeks met de directie van Deliveroo te delen", aldus het bedrijf. Daarbij ligt de focus op drie onderwerpen die na een enquête naar boven kwamen: voordelen die Deliveroo de koeriers biedt, een breder aanbod van goedkopere elektrische fietsen en professionele opleidingen voor koeriers en hun gezinnen.

Een formeel of bindend karakter heeft het forum niet, aldus woordvoerder Rodolphe Van Nuffel. "Het zijn geen sociale verkiezingen die we organiseren", aldus de woordvoerder. De verloning van de koeriers kan wel ter sprake komen. Maar het niet de bedoeling dat sociale akkoorden worden gesloten. "Zo formeel is het niet. Er kunnen wel suggesties worden meegenomen door de directie."

Deliveroo telt in ons land 3.000 actieve koeriers, terwijl er volgens het bedrijf nog eens 3.500 mensen op de wachtlijst staan om koerier te worden. De maaltijdbezorgers werken voornamelijk voor Deliveroo in het deeleconomie-statuut, een minderheid werkt als zelfstandige.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni