Sheratonhotel behoudt 530 kamers

© Per Olof Forsberg
| Eenmaal vernieuwd, moet het gebouw van het oude Sheraton Hotel Brussel het grootste hotel van het land worden.

Het vernieuwde Sheraton moet, eenmaal geopend in 2020, opnieuw het grootste hotel van België worden. Tegen dan willen de uitbaters 530 gerenoveerde kamers openen in het gebouw op het Rogierplein. Een nieuwe naam is er nog niet.

55.000 vierkante meter leegstand aan het Rogierplein in Sint-Joost-ten-Node verandert eind 2020 in het grootste hotel van België. Het gebouw van het oude Sheratonhotel moet een nagelnieuw hotel worden, met 530 kamers. Eerder werd er gespeculeerd dat er kamers zouden verdwijnen om er appartementen van te maken, maar dat idee wuiven de investeerders nu weg.

Hoe het nieuwe hotel zal heten, is nog onduidelijk. Eigenaars en ontwikkelaars Everland en Primecity Investment brainstormen nog over een nieuwe naam. "Maar de naam zal niet Rogier Hotel zijn. Ook niet Sheraton," klinkt het in de krant La Libre Belgique

In de komende maanden zullen de investeerders, die meerdere hotels en horeca-zaken in handen hebben in Brussel, een definitieve bouwaanvraag indienen. Zo willen ze de lobby verplaatsen naar de tweede verdieping, om het gelijkvloers over te laten aan een restaurant of winkels.

De kamers zullen niet alle 530 identiek zijn. Er komen kleine studio's voor langere verblijven, klassieke hotelkamers en luxueuze suites. Tegen eind 2020 hopen de investeerders het hotel te kunnen openen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?