Shop Joy: Act II

© Saskia Vanderstichele

Een tweede leven geven aan vrouwenkleding, daar is Geneviève ondertussen al bijna 21 jaar mee bezig. Trouwe klanten vinden de weg naar Act II blindelings, wie de boetiek nog niet kent en zin heeft in een koopje, raden we een uitstap naar de Wereldtentoonstellingslaan aan.

Een nieuwe outfit kost gauw handenvol geld. Maar Geneviève zweert al jaren bij tweedehandskleding en spaarde zo al heel wat uit. 95% van haar garderobe komt trouwens uit haar eigen winkel. Die begon ze jaren geleden, omdat ze na een carrière in de reclamewereld zin had in iets anders. En hoe meer tweedehandswinkels er zijn, hoe meer mensen gaan inzien dat dat ook volwaardige kledingwinkels zijn, vindt ze. 

Bij Act II hangt alles per kleur en model en vind je kleding van maat 34 tot 52, al is de keuze in de courante maten natuurlijk het grootst. Alle stukken komen uit de kast van particulieren die aan het begin van elk seizoen de dingen die ze niet meer dragen aan Geneviève toevertrouwen. Van Anderlecht tot Zellik, ze komen van overal. Maar de selectie is strikt: enkel stukken in perfecte staat én van (Italiaanse) merken – niet van winkelstraatketens dus.

De prijzen gaan van 1 euro (voor een beperkt aantal stukken in de grabbelbak) tot 495 euro voor een grote Louis Vuitton Ellipse lederen handtas met monogram. De rolkraagtruien, tunieken en winterjassen vliegen de deur uit, en wie zoekt naar een jeansbroek heeft keuze genoeg. Geneviève geeft graag stijladvies, zowel in het Nederlands als in het Frans. Ook voor een eindejaarsoutfit kun je er terecht: van een little black dress (€35) tot een vuurrood kleedje (€40) en een oudroze deux-pièces van Natan (€69) tot een prachtige mantel in nepbond (€33). De selectie schoeisel is beperkt, maar wie het schoentje past, stapt er misschien wel buiten met een elegant paar zwarte pumps van Guess.

adres: Wereldtentoonstellingslaan 72, Ganshoren, 02-424.25.85

open: di van 14 > 17.00, wo > vr van 10 > 17.00 & za van 11 > 17.00

De shoppingtips van Agenda

De collega's van het uitmagazine Agenda gaan iedere week op zoek naar de nieuwe of niet te missen adresjes in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?