Sint-Joost deelt cheques uit om lokale handel te steunen

Sint-Joost-ten-Node
© BRUZZ
© BRUZZ

Sint-Joost-ten-Node lanceert 'Ik consumeer lokaal en solidair in Sint-Joost', een nieuw project om de lokale economie te steunen. Er wordt in totaal 300.000 euro vrijgemaakt voor het project.

Met de actie wil de gemeente de inwoners van de gemeente aanzetten om de lokale economie te steunen aan de hand van cheques die worden uitgedeeld aan elke Sint-Joostenaar.

Elke volwassene krijgt vijf cheques die goed zijn voor 25 euro, iedereen jonger dan 18 jaar krijgt twee cheques die 10 euro waard zijn. In totaal voorziet de gemeente 300.000 euro voor dit project.

Door de nieuwe versoepelingen voor alle handelszaken, is de "verdeling van de cheques eindelijk mogelijk" en "gezien de onzekerheden in verband met de sanitaire context werd de geldigheidsduur ervan eveneens verlengd tot 31/12."

Duwtje in de rug

Burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir en schepen van Middenstand, Kadir Ozkonakci zijn opgetogen over de actie: "Dit initiatief heeft twee doelen: in de eerste plaats de koopkracht van de gezinnen versterken en tegelijk onze lokale handelszaken steunen, want de economische gevolgen van de gezondheidscrisis zijn er nog steeds. 25 euro per volwassene en 10 euro per kind is een duwtje in de rug dat goed van pas komt voor gezinnen".

Deelnemende handelaars zullen in hun etalages en op de toonbanken stickers en affiches hangen om te laten weten dat ze de actie steunen en de cheques aanvaarden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?