Victoria Reginatoren IBM ingang

| De vernieuwde Victoriatoren moet over een jaar klaar zijn.

Vernieuwde Victoriatoren in Sint-Joost al helemaal voorverhuurd

EC
© BRUZZ
12/05/2021

Het voormalige hoofdkantoor van IBM aan de Kruidtuin wordt omgebouwd tot een hotel met dakterras en co-workingruimtes. Onder meer de hotelgroep achter The Hoxton zal er zijn intrek nemen.

Dat schrijft de krant L'Echo woensdag. De werken aan de nieuwe Victoriatoren op het Victoria Reginasquare moeten normaal gezien over een jaar klaar zijn. Het hele gebouw is nu al voorverhuurd aan verschillende bedrijven.

Zo'n 8.500 vierkante meter van het gebouw gaat naar kantoren. Daar is al een overeenkomst voor met het Britse reclamebureau WPP, weet L'Echo. Het hotel komt onder het beheer van de Britse groep Ennismore te liggen, die er ook 5.500 vierkante meter co-workingspaces gaan verhuren. Ennismore is de groep achter hotelketen The Hoxton, bekend uit Londen en Amsterdam. Ook het hotel in de Victoriatoren zal The Hoxton heten. Er komen 198 kamers, een restaurant op de tweeëntwintigste verdieping en een dakterras.

Onlangs was de werf aan de Victoriatoren even stilgelegd na klachten van buurtbewoners, maar de werken konden na twee dagen weer hervatten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni