Speelgoedwinkels van La Grande Récré sluiten

© Google Maps
| La Grande Récré is sinds woensdag gesloten. Na het faillissement van het Franse moederbedrijf is er geen overnemer gevonden voor de Belgische winkels.

De speelgoedwinkels van La Grandre Récré doen definitief de deuren dicht. Dinsdag bracht de directie het personeel op de hoogte van het faillissement van het Franse moederbedrijf Ludendo. De boeken worden pas volgende week neergelegd, maar het personeel weigerde nog te werken.

Hoewel het faillissement pas volgende week maandag wordt uitgesproken, zijn de vijftien speelgoedwinkels in België vandaag al gesloten.

"De directie had gewild dat het personeel tot maandag zou werken, maar dat ging daar niet mee akkoord", zegt Anne-Marie Dierckx van de christelijke bediendebond CNE.

De deuren van de kleurrijke speelgoedwinkels gaan onherroepelijk toe. La Grande Récré fleurde onder meer de galerij van Shopping Anspach op. Er waren verder nog filialen in de Louizagalerij, in Oudergem en in Zaventem.

In België stelt de keten 95 mensen tewerk in vijftien winkels, waarvan het gros in Wallonië. "Er is geen overnemer gevonden, in tegenstelling tot in Frankrijk. Daar is een veertigtal winkels gered", aldus Dierckx.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?