Philippe Close (PS), burgemeester van Brussel-Stad

Stad Brussel past begroting 2021 aan: tekort van 6 miljoen euro

© Belga
23/11/2021

Op de gemeenteraad van de stad Brussel zijn maandagavond enkele begrotingswijzigingen aangenomen voor het dienstjaar 2021. Burgemeester Philippe Close maakte bekend dat door het moeilijke coronajaar er een tekort is van 6 miljoen euro op de gewone begroting.

"Het was door de coronacrisis een bijzonder moeilijk fiscaal jaar voor alle gemeenten", opende burgemeester Close. Hij wijt de begrotingswijziging en het tekort dat zich voordoet aan de gevolgen van de gezondheidscrisis. De stad Brussel maakte onder meer extra geld vrij voor hygiënische beschermingsmiddelen, zorgde voor financiële ondersteuning voor de getroffen sectoren en ziekenhuizen en schrapte verschillende belastingen.

Initieel toonde het resultaat van de gewone begroting van het dienstjaar 2021, overboekingen inbegrepen, een tekort van 12 miljoen euro. In het uiteindelijk resultaat is er een tekort van 6 miljoen euro op de begroting.

"Ondanks de impact van de crisis hebben we het tekort kunnen beheersen. De situatie is wel kritiek en het volgende jaar zal niet makkelijk worden. De publieke financiën staan onder spanning. Zo is de financiering van de pensioenen bijvoorbeeld in gevaar. We verwachten hiervoor zowel gewestelijke als federale steun", stelt de Brusselse burgemeester.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni