Stad Brussel zet economisch herstelplan voort: 'Al 14 miljoen euro geïnvesteerd'

© Photonews

Nu de zomer voorbij is, maar de coronapandemie dat allesbehalve is, heeft Brussels schepen voor Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) maandagavond op de gemeenteraad van Brussel-Stad het economisch herstelplan voor de nazomer gepresenteerd. "Tot nu toe hebben we al 14 miljoen euro geïnvesteerd om de handelaars te ondersteunen", maakt Maingain bekend.

Het nazomerse economische herstelplan van de Stad Brussel is deels een voortzetting van de maatregelen die al genomen werden, zoals de uitbreiding van de terrassen voor horecazaken en de promotiecampagne rond lokale handel, maar ditmaal moet er nog specifieker ingezet worden op het aantrekken en doen terugkeren van klanten naar de handelswijken. "En dat onder het motief: shop, shop, shop", zegt schepen Maingain.

Verschillende nieuwe initiatieven worden in het leven geroepen en daar wordt logischerwijs extra budget voor vrijgemaakt. De Stad Brussel zal één miljoen euro investeren in bonnen voor lokale consumptie. Via de website lokalehandelaar.brussels worden er vouchers gelanceerd waarbij voor elke aankoop van een waardebon de stad Brussel 20 procent toevoegt aan het aangekochte bedrag. Een lokale consumptiebon van 12,5 euro wordt 15 euro of 50 euro wordt 60 euro. Daarnaast wordt ook voorgesteld om elke werknemer van de stad Brussel een waardebon te voorzien om lokaal te shoppen.

De Stad Brussel maakt ook extra budgetten vrij voor de ondernemersverenigingen om nieuwe commerciële activiteiten te organiseren die de handelswijken doen heropleven, er komt een oproep voor Smart City-projecten en er komt een nationale promotie -en communicatiecampagne om de kenmerken en de bereikbaarheid van de handelswijken in de kijker te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?