17 april 2023: de leegstaande Job Yourself-kiosk op de Anspachlaan
© Peter Dhondt/BRUZZ | De leegstaande kiosk op de Anspachlaan. (archief)

Stad Brussel zoekt (opnieuw) bloemist voor kiosk in voetgangerszone

RV
© BRUZZ
04/07/2023

Stad Brussel is voor de leegstaande kiosk op de Anspachlaan op zoek naar een uitbater van een bloemenkraam. Het gaat om de kiosk tegenover het casino in de voetgangerszone.

Met een bloemenkraam hoopt het bestuur diversiteit te brengen in de zaken op de voetgangerszone. De kiosk moet tegenwicht bieden aan het grote aantal fastfoodrestaurants op de Brusselse piétonnier.

Het is niet de eerste keer dat de stad een bloemist wil aantrekken voor de kiosk, die er staat sinds de heraanleg van de centrale lanen. Via een aanbesteding ging de Stad Brussel eerder al op zoek naar een bloemenverkoper omdat die ontbrak in de buurt. Begin 2019 nam bloemist Raphaël zijn intrek in het moderne gebouwtje van amper 5,7 m2 groot. Lang duurde zijn verblijf op de Anspachlaan echter niet: eind 2019 stond de kiosk alweer leeg.

Een van de voorwaarden bij de nieuwe open vacature is dat de bloemist alleen natuurlijke bloemen en planten mag verkopen, geen producten uit kunststof. De zaak moet vijf dagen per week open zijn. "De exploitant krijgt het recht om de kiosk te gebruiken voor een periode van een jaar, wat stilzwijgend verlengd kan worden", voegt het stadsbestuur toe.

Kandidaten hebben tot 28 juli de tijd om hun aanvraag in te dienen, meer informatie is beschikbaar via brussel.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie