Staking bij Bpost gaat maandag en dinsdag voort

© PhotoNews
| Bpost bank met geldautomaat.

De staking bij bpost wordt maandag voortgezet, dit keer door het personeel van de loketten, centrale diensten en callcentra. Dat is vernomen bij de vakbonden. Wat de impact maandag zal zijn, is nog niet duidelijk, maar volgens de vakbonden zijn er signalen dat de actiebereidheid groot is.

De directie en de sociale partners van het postbedrijf gaan maandagochtend weer rond de tafel zitten. Vorige week werden concrete voorstellen gelanceerd, die nu besproken zullen worden. Als er een akkoord gevonden is, houden de werkonderbrekingen meteen op.

De vijfdaagse staking bij bpost, die gepland is tot en met dinsdag, is gericht tegen onder meer de werkdruk en het personeelstekort bij bpost. Bij de postbodes was de stakingsbereidheid vorige week vrijdag hoog. Meer dan negentig procent van de postbodes zou toen gestaakt hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?