Stakingen op luchthaven gaan door tot zaterdagochtend

© Antoine Solidaire

De staking op de luchthaven van Zaventem duurt nog zeker tot zaterdagmorgen. Het overleg tussen de vakbonden en de directie van afhandelaar Aviapartner heeft nog geen oplossingen of een akkoord opgeleverd. De luchthaven maakt zich klaar om gestrande reizigers op te vangen.

De vakbonden zitten sinds 15u20 opnieuw samen met de directie van Aviapartner, nadat een eerste overleg op niets was uitgedraaid. Ook het tweede overleg zorgt nog niet voor witte rook en dus gaat de staking op Brussels Airport nog zeker tot zaterdag verder.

"We zijn onze punten terug aan het oplijsten om de directie nogmaals de poging te geven om er iets mee te doen", meldt Fouad Bougrine van de liberale vakbond ACLVB. De bonden geven de directie opnieuw een nacht om hun punten en eisen te bekijken. Zaterdagochtend gaat de zoektocht naar een akkoord voort.

De spontane staking brak donderdag om 17u30 uit. De werknemers zijn het gebrek aan respect beu en maken zich ernstige zorgen over onveilig materiaal, de onderbezetting van de werkvloer en afspraken die niet nagekomen werden.

Net als in de nacht van donderdag op vrijdag wordt er opvang voorzien voor de gestrande reizigers. Het is afwachten hoeveel reizigers de luchthaven zal moeten opvangen. Er wordt gezorgd voor een bed, broodjes en water.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?