| De Standaard Boekhandel komt naar dit deel van de Anspachlaan, aan de rechterzijde.

Standaard Boekhandel verhuist naar voetgangerszone

Kris Hendrickx
© BRUZZ
07/05/2018

De Standaard Boekhandel verhuist nog voor de zomer van het Muntplein naar de Anspachlaan. De winkel verdubbelt in oppervlakte en komt op de plek waar Maison du Monde net vertrok.

De Standaard Boekhandel is vandaag een vaste waarde aan het Muntplein. Het is ongetwijfeld ook de meest zichtbare Nederlandstalige boekhandel in het gewest.

In de tweede helft van juni verhuist de vestiging aan het Muntplein. De zaak neemt zijn intrek aan de voetgangerszone, in het pand waar tot voor kort meubelwinkel Maison du Monde zat.

Dat de boekhandel verhuist blijkt onder meer uit bouwmateriaal dat nu al in de winkel staat en de bestemmeling ‘Standaard Boekhandel’ vermeldt. Een woordvoerder van de groep bevestigt het nieuws ook aan onze redactie.

Standaard boekhandel

| De vestiging op het Muntplein sluit in de loop van juni.

“De nieuwe locatie is dubbel zo groot als de vorige”, vertelt Julie Stordiau. “We zullen over meer dan 1.000 vierkante meter boeken en andere artikels zoals cadeaus kunnen aanbieden.”

Een exacte verhuisdatum kan De Standaard Boekhandel nog niet geven, maar de nieuwe vestiging moet wel openen voor de zomervakantie.

De handelsruimte in kwestie heeft zowel een ingang aan de Anspachlaan als aan in de Anspachgalerij, die van de Kleerkopersstraat tot de Anspachlaan loopt.

Maisons du Monde anspach

| Hier komt De Standaard Boekhandel binnenkort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, voetgangerszone, Standaard Boekhandel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni