Stiptheidsacties zorgen voor een uur vertraging op Brussels Airport

© PhotoNews
Updated: 18-10-2018 - 12:05

De douaniers houden donderdag opnieuw stiptheidsacties op Brussels Airport om het personeelstekort aan te klagen bij de diensten die personen en goederen controleren. De vertraging voor aankomende passagiers bedraagt al zeker een uur. Ook vrijdag voeren de douaniers opnieuw actie.

"We doen net hetzelfde als woensdag", zegt Marc Nijs, secretaris van de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten. "Passagiers die aankomen, worden systematisch gecontroleerd, terwijl we er gewoonlijk een paar uithalen. We voeren eigenlijk gewoon de taak van de douanier uit." Reizigers van vertrekkende vluchten zijn niet getroffen door de acties.

De actie is donderdagochtend gestart iets na 7 uur. Voor aankomende passagiers bedroeg de vertraging rond 8 uur al zeker een uur. "We voeren actie tot rond het middaguur", aldus Nijs. "Ook vrijdag zullen er opnieuw acties zijn, tenzij we plots een positief signaal van de minister (van Financiën Johan Van Overtveldt, nvdr.) krijgen."

Beperkte impact

De luchthaven was beter voorbereid op de acties dan woensdag. Dat is een gedeeltelijke reden voor de beperkte impact van de actie, zo zegt een woordvoerster van de luchthaven. "Er zijn enkele files op de plaats waar de passagiers hun bagage ophalen", klinkt het.

Wel zegt de woordvoerster nog dat de luchthaven hoopt op een snel akkoord voor de douaniers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?