Strenge veiligheidsmaatregelen voor heropening winkels in Nieuwstraat

Updated: 10-05-2020 - 15:28

De stad Brussel heeft gisteren de veiligheidsmaatregelen op de openbare weg uit de doeken gedaan voor de heropening morgen van de winkels, en meer bepaald in de Nieuwstraat. De uitbaters van City 2, het winkelcentrum dat ook in de Nieuwstraat ligt, hebben eveneens maatregelen genomen, net als elke winkel individueel.

De stad heeft nadarhekken opgesteld in de winkelstraat, om zo twee wandelrichtingen te creƫren, zo legden burgemeester Philippe Close en schepen van Economische Zaken Fabian Maingain zaterdagochtend uit. Op de grond zijn markeringen aangebracht, mochten er buiten de winkels wachtrijen ontstaan, die de social distancing moeten doen gelden.

'We zijn er klaar voor'

In de winkels zelf, en vooral dan in City 2 die helemaal aan het einde van de Nieuwstraat ligt, zijn specifieke maatregelen genomen. "Winkelende mensen worden bij het betreden van de galerij aangesproken en een uitleg krijgen hoe alles in zijn werk gaat", legde de verantwoordelijke van een cosmeticawinkel uit.

"De klanten zullen bijvoorbeeld geen gebruik mogen maken van de 'testers' in de winkel. We zullen ook een parcours uitwerken, waardoor ze elkaar niet zullen kruisen."

"De winkels zijn goed georganiseerd, er zijn maatregelen genomen, zoals een beperkt aantal parkeerplaatsen in de parking, handgel aan de ingang. Ik denk dat we klaar zijn voor morgen", zei Dominique Michel, CEO van Comeos.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?