Taxichauffeurs betogen tegen 'MIVB-reclame' voor Uber

© PhotoNews
| Taxichauffeurs protesteren tegen Uber.

Een aantal taxichauffeurs heeft donderdagochtend postgevat voor de stelplaats van de MIVB in Haren. Ze protesteren tegen reclame die de MIVB zou hebben gemaakt voor hun concurrent Uber. De MIVB-voertuigen kunnen de stelplaats probleemloos verlaten.

Volgens Sam Bouchal, de voorzitter van de Belgische taxifederatie, was rond 6.00 uur een veertigtal taxichauffeurs ter plaatse. De woordvoerster van de MIVB, Françoise Ledune, houdt het op enkele voertuigen.

Volgens de taxichauffeurs maakte de MIVB woensdag bij de voorstelling van het jaarverslag reclame voor Uber. De woordvoerster ontkent dat. De MIVB-topman sprak volgens haar over het geheel van mobiliteitsoplossingen in Brussel, maar het verhaal zou een eigen leven zijn gaan leiden op sociale media.

Geen blokkade

"We zijn hier met een duidelijk boodschap: het is verkeerd om te zeggen dat Uber een model van de toekomst is", aldus Bouchal. Hij voegt toe dat het niet de bedoeling is om de stelplaats te blokkeren, al sluit hij niet uit dat er problemen ontstaan indien nog meer taxichauffeurs opduiken.

De MIVB zegt dat ze een klacht zal indienen als er hinder zou zijn. De politie is ter plaatse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?